Hvorfor oplever man så mange udlændinge som dansk vognmand?

Hvorfor oplever man så mange udlændinge som dansk vognmand?

I overskriften mener vi ikke sådan noget nemt som at, når man rejser rundt som vognmand i Sønderborg eller andre steder i dette land selv eller hører via ens ansatte, at så kommer de i kontakt med mange udlændinge – dette kan jo af gode grunde ikke undgås.

Vi tænker mere i den forbindelse, at man som vognmand kan få mange ansøgninger fra udlændinge, der gerne vil arbejde i ens firma, og måske kender man ligefrem vognmænd, der hovedsageligt går efter den slags arbejdskraft.

Hvorfor kan det være?

Der er umiddelbart en simpel forklaring på det, og uden vi skal til at diskutere den danske arbejdsmodel, snakke ligeløn eller debattere fagforeninger med videre, så er forklaringen, at de udenlandske chauffører ofte gerne vil arbejde billigere, end hvad danskerne vil gøre det.

En løn, der for en danske kan virke rimelig, kan for en udlænding selv i andre dele af europa virke som en kongeløn, hvorfor de næsten vil stå på nakken af hinanden for at få den position for at kunne forsørge dem selv og familien derhjemme.

Så hvis en dansk chauffør for eksempel begynder at brokke sig over arbejdstiderne, ønsker frynsegoder, mere ferie med videre, så kan den givne vognmand måske begynde at overveje den udenlandske arbejdskraft, der ikke stiller samme krav, da de skal bruge den løn, som der bliver udbetalt.

Man kan så kalde det social dumping med de arbejdsmetoder, men arbejdsmarkedet er jo privat flere steder, og en direktør i et firma bestemmer jo selv, hvem der skal være ansat i et firma.

Dog kan det måske føre sager med sig fra fagforeninger, samt at man får negativ omtale i medier og miljøet, men sådan er det jo med den danske model, hvor det meste er selvregulerende.

Man må så gøre op med sig, om man kan leve med dette som vognmand, da det måske giver godt i kassen i sidste ende.

{ Comments are closed }

Få den bedste hjælp fra en dygtig revisor

Få den bedste hjælp fra en dygtig revisor

Er du momsregistreret, eller er du i færd med at springe ud som iværksætter? Så bør du overveje at få revisor hjælp i forbindelse med virksomhedens økonomiske administration.

Hvornår har jeg brug for en revisor?

Din virksomheds behov for professionel assistance i forbindelse med revision, bogføring og regnskabs assistance afhænger meget af virksomhedens størrelse og type. Hvor en lille enkeltmands virksomhed som oftest kun har behov for hjælp til løbende bogføring, udfyldelse af den udvidede selvangivelse, og indberetning af moms samt en revision af det årlige regnskab, kan en større virksomhed have et særskilt behov for rådgivning i forbindelse med stiftelse eller sammenlægning af selskaber, eller opstilling af mere avancerede regnskaber.

En dygtig revisor vil selvfølgelig kunne hjælpe din virksomhed ud fra dennes behov, så at du ikke betaler for services, du ikke benytter.

Hvor finder jeg en troværdig og pålidelig revisor i Skive?

Er din virksomhed beliggende på Skive egnen, hedder dit revisions hus Revisionsfirmaet Lars Olsen. Hos Revisionsfirmaet Lars Olsen kan du være sikker på en fair og professionel behandling uanset din virksomheds størrelse og type. Revisionsfirmaet Lars Olsen betjener alt fra enkeltmands virksomheder til større koncerner med assistance i både revisor og bogførings opgaver, og kan være behjælpelige med alt fra opstilling af simple regnskaber for den lille virksomhed til rådgivning omkring selskabs stiftelse eller skattemæssige problemstillinger og fordele i forbindelse med ændring af virksomhedens opbygning.

Med en dygtig revisor, bogholder eller regnskabs medarbejder fra Revisionsfirmaet Lars Olsen står du stærkt når det handler om dit forhold til skattemyndighederne, banken, investorerne og øvrige vigtige interessenter. Revisionsfirmaet Lars Olsen sørger for, at dine regnskaber og budgetter er overskuelige og transparente, og at de rette oplysninger indberettes til skattestyrelsen og til erhvervsstyrelsen.

Hvis du ønsker yderligere information, kan du altid kontakte Revisionsfirmaet Lars Olsen for en uforpligtende snak og et tilbud på revisor eller bogholder arbejde. Læs mere på hjemmesiden lars-olsen.dk

{ Comments are closed }

Hold varmen med en god løbetrøje

Hold varmen med en god løbetrøje

Det er vigtigt, at man som løber, har noget godt løbetøj. Hvis du løber i et par ubehagelige, slaskede, tykke bukser og en tyk hættetrøje eller løs T-shirt, så kan du være helt sikker på at det vil nedsætte din ydeevne. Du vil hele løbeturen tænke på at skulle rette på dit tøj, fordi det sidder dårligt. Derudover vil vinden suse lige ind under din T-shirt og på ingen måde være vindbeskyttende – det kan hurtigt gå hen at blive en ubehagelig og kold fornøjelse. Et godt råd når du skal finde noget godt løbetøj, er at tænke over, at det gerne skal sidde tæt til kroppen og være vindbeskyttende. Det danske vejr kan som bekendt være noget omskifteligt, og det er derfor vigtigt, at have det rigtige løbetøj på, så du kan undgå sygdom og præsterer dit yderste hver gang.

Du vil ikke fortryde at investere i en god løbetrøje

Det danske vejr er som sagt meget omskifteligt, og størstedelen af dagene er som oftest kolde. Derfor er det en god investering at anskaffe sig en lækker løbetrøje af god kvalitet, så du kan løbe hele året rundt uden at fryse. En løbetrøje med en lynlås i halsen er en god idé, fordi så kan du selv regulere varmen ved at justere lynlåsen mens du løber. Nike har lavet en række løbetrøjer, som indebære Dri-FIT-teknologien, hvilket vil sige at din løbetrøje vil holde dig tør under løbeturen, fordi denne teknologi transportere sveden væk fra huden til materialets overflade, hvor det herefter hurtigt fordamper væk. Du kan altså holde dig varm uden at føle, at du overopheder på noget tidspunkt.

Det vigtigste en løbetrøje skal kunne er at holde dig tør, varm og holde vinden ude. Den skal sidde godt på kroppen, så vinden ikke suser ind under trøjen og ind på kroppen. En løbetrøje skal altså være åndbar og svedtransporterende på samme tid – så gå efter dette. 

Find en løbetrøje som passer til din stil

I dag findes der et uendeligt stort udvalg af løbetrøjer fra mange forskellige mærker. Der bliver hele tiden lavet nye flotte modeller og designs. En god ting når man skal finde noget sportstøj, er altid at have fokus på kvaliteten. Du skal have mest muligt ud af det du køber – løbetøj er ikke billigt, hvis det skal være i god kvalitet, men på sigt vil du få meget større udbytte af, at bruge lidt flere penge på løbetøj og være sikker på at kvaliteten er i top. Det behøver dermed sagt ikke at ruinere dig hver gang du mangler noget nyt til løbegarderoben – man kan sagtens finde kvalitetssportstøj til overkommelige priser hos mange. Du kan blandt andet finde en masse lækre kvalitetsløbetrøjer til vildt gode priser lige her: https://sportmaster.dk/toej/loebetroejer. Hvis man bare tager sig den ekstra tid til lige at undersøge markedet, så kan man ofte gøre sig et rigtig godt køb.

Når først du har fundet en løbetrøje, som sidder godt på kroppen og føles lækker i kvaliteten, så kan du derefter begynde at finde din favorit. Måske du har lyst til at pifte løbetøjet op med en smart, larmende farve? Eller måske du falder for den med det smukke mønster på? Eller måske du vælger en helt tredje model, og går efter den klassiske sorte eller grå farve. Uanset hvad, så skal du vælge en, som du selv tænker, at du ser brandgodt ud i, fordi så er der større chance for, at du bliver mere motiveret til at hoppe i sportstøjet fremover.

{ Comments are closed }

Airtrack – det oplagte alternativ til trampoliner

Airtrack – det oplagte alternativ til trampoliner

Er du træner eller bestyrer for en gymnastik forening, i hvilken spring gymnastik indgår som del af dagsordenen? Så ved du sikkert også, at trampoliner fylder en del i redskabs rummet. Samtidig er en trampolin måske ikke det helt optimale redskab, når du skal træne nybegyndere og andre, som er lidt usikre. Og det er her, at airtrack kommer ind i billedet.

Hvad er airtrack?

Airtrack er et alternativ til den konventionelle trampolin, og egner sig fint til træning af spring gymnaster i klubber såvel som til hjemme træning. En airtrack består, i grove træk, af en oppustelig måtte, som fås i varierende længer, bredder og tykkelser.

Den helt store fordel ved airtrack frem for trampoliner er, at de er nemme at opbevare, idet luften kan lukkes ud af måtten, som herefter kan rulles sammen så den ikke fylder det store. Dette gør samtidig din airtrack nem at flytte og transportere. Og det kan være rigtig rart, når du skal stille op før – og rydde til side efter – din træning.

Hvem kan have glæde af en airtrack?

Som nævnt er en airtrack særdeles velegnet i forhold til spring gymnastik træning. Med en airtrack får du blødere landinger og højere spring – og skal du træne nybegyndere, har du fordelen af at din airtrack er tættere på jorden, hvilket gør det nemmere at hjælpe begyndere i afsæt og ved landing.

Det er dog ikke kun klubber og foreninger med adgang til egen hal, som kan have glæde af en airtrack. Du kan nemlig sagtens købe en airtrack til hjemmebrug, således at dine børn har et sjovt og underholdende alternativ til den noget mere plads krævende have trampolin.

Hvis du ønsker at vide mere om airtrack, og måske bestille en airtrack online, kan du få yderligere information på hjemmesiden https://globalairtrack.dk/ 

{ Comments are closed }

Der er heldigvis autoværksteder de fleste steder i landet

Der er heldigvis autoværksteder de fleste steder i landet

Nogle gange kan man synes, at det er lidt synd og skam, at Danmark ikke har store bjerge, kupperede terræn, at man kan komme langt væk fra civilisationen med videre, for vi er godt nok et lille land, og man mener endda, at man ikke længere kan finde et sted i landet, hvor der ingen lyde fra civilisationen er.

Men nogle gange er det bestemt også til vores fordel, at der ikke er så langt mellem selv de mellemstore byer, og man kan tilbagelægge afstanden på selve landet i løbet af et enkelt døgn i bil fra Skagen til Gedser (uden vi regner Færøerne og Grønland med).

Og netop det med at gøre det i bil gør, at man ofte kan få brug for et autoværksted af forskellige årsager, om man er gået i stå, motoren er gået i stykker, eller – Gud forbyde det – at man er kørt galt eller kollideret med andre billister.

Og utroligt nok er man heldigvis aldrig så langt fra sådan et i Danmark, og man skal ikke hen at vente i flere timer, før undsætningen kommer og være bange for, at man fryser ihjel i ens bil – redningen kan hurtigt være fremme hos en.

Måske er det så ikke lige dét autoværksted, man har en aftale med, men det er jo trods alt værd at benytte sig af deres hjælp, hvis uheldet skulle være ude, så et fejeblad kan komme at hente en.

Man man måske med det samme få en lånebil stillet til rådighed, og man kan hurtigt komme videre i teksten, komme hjem, eller måske kan man ligefrem tage med på værkstedet, hvis man ved, at problemet kan løses med det samme.

Så er man hurtigt videre igen på landevejene, fordi man ved, at der altid er et autoværksted i nærheden af en.

{ Comments are closed }

Skimmelsvamptests behøver hverken at være dyre eller besværlige

Skimmelsvamptests behøver hverken at være dyre eller besværlige

Nogle gange vil et angreb med skimmelsvamp i dit hjem være synligt med det blotte øje. I andre tilfælde vil det ikke være muligt for dig at se det, men du kan måske fornemme den særlige jordslåede lugt, som skimmelsvamp har. I begge tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at få testet, om der er tale om skimmelsvamp, så du kan komme problemet til livs. For det skaber et meget usundt indeklima i din bolig, hvis du lever med skimmelsvamp i al for lang tid. Det kan for eksempel have konsekvenser for din hukommelse og dit vejrtrækning. 

På skimmel-svamp.dk kan du købe en test og selv teste dit hjem for skimmelsvamp. Er det et synligt angreb, kan du vælge en test, hvor du tager en prøve af for eksempel det tapet eller det træværk, der er blevet angrebet. Hvis det ikke er et synligt angreb, kan du vælge en test, der måler antallet af svampesporer i rummet. Dermed er det altså muligt at teste, lige meget om der er synlige sporer eller ej. 

Det er meget forskelligt, hvor nemt det vil være at fjerne et angreb med skimmelsvamp. Nogle angreb er overfladiske, og du vil derfor godt selv kunne fjerne dem. Sørg dog for at have det rette udstyr på, så du ikke kommer til at indånde svampesporerne, når du gør det. 

Er der tale om et mere omsiggribende angreb, er det en god ide for dig, at du sørger for at få nogle professionelle til at hjælpe dig. De kan sørge for, at alle de dele, der er blevet ramt af skimmelsvamp bliver fjernet, så du er helt af med det. 

Folkene bage skimmel-svamp.dk kan også hjælpe dig med professionel fjerning af skimmelsvampen. Ønsker du det, kan du altså få et tilbud fra dem og høre, hvor meget de tager for det. 

{ Comments are closed }

Skab din egen øl med ølbrygning

Skab din egen øl med ølbrygning

Skal den stå på hjemmebrygget IPA til sommer – eller måske juleøl, du selv har fabrikeret, til næste jul? Så er det nu, du skal i gang med din ølbrygning. Og det er faktisk ikke særligt svært at komme sikkert fra start med ølbrygning, hvis blot du har det rette udstyr.

Hvordan kommer jeg i gang med at brygge mit eget øl?

Ølbrygning er faktisk ikke så kompliceret, som du måske går rundt og tror. Det er klart, at du ikke med det samme bliver fuldt uddannet brygmester. Men med et ølbrygnings sæt til begyndere kan du nå rigtig langt for ganske få midler. Du kan for eksempel investere i en Starter Box fra ølbrygning.dk.

Den smarte Starter Box er sammensat af de remedier, som til minimum skal anvendes for at brygge et solidt batch velsmagende øl. Når du brygger øl ved hjælp af en Starter Box, bruger du samtidig de dertil fremstillede Brew Kits, som består af nøje afmålte mængder af de ingredienser, som ligger til grund for ølbrygning – malt, humle, gær og sukker – samt krydderier og andre aroma stoffer.

Med en Starter Box og et Brew Kit kan du for det første lære en hel del om ølbrygnings processen, og få et førstehånds indtryk af hvorledes denne foregår. For det andet er du nærmest garanteret et velsmagende resultat.

Opgradér dit ølbrygning udstyr med hjælp fra ølbrygning.dk

Hvis du senere hen ønsker at investere i mere avanceret udstyr, som tillader dig selv at styre sammensætningen af ingredienser og smagsstoffer – og dermed få bedre kontrol over øllens karakter og styrke – kan du med fordel købe dit bryg anlæg hos ølbrygning.dk. På ølbrygning.dk kan du altid få råd og vejledning til dine indkøb og til din ølbrygning. Du kan læse mere, og se alle de lækre bryg anlæg, på ølbrygning.dk

{ Comments are closed }

Hvordan anvendes æteriske olier?

Hvordan anvendes æteriske olier?

Mange æteriske olier har deres primære anvendelse som duft givende ingrediens i eksempelvis cremer og parfumer. Når du køber en lækker parfume, som dufter af roser, bergamot, lavendel eller en anden skøn aroma, er det sandsynligvis en æterisk olie, som forårsager denne duft.

Nogle æteriske olier anvendes også i midler mod forkølelse, for eksempel eukalyptus, kamfer, mentol og pebermynte. Disse olier kan virke slimløsnende og lindrende på smerter i halsen, og visse stoffer i æteriske olier har samtidig antiseptiske og desinficerende virkninger.

Når du køber duftlys og tænder dem i badeværelset eller i stuen, vil den duft, som breder sig, også stamme fra æteriske olier, som er tilsat den voks eller stearin, af hvilket lyset består.

Hvordan kan jeg selv bruge æteriske olier?

Hvis du elsker skønne dufte, som kan påvirke sindet og kroppen, kan du bruge æteriske olier i en duftlampe, og dermed skabe din egen aroma terapi klinik derhjemme. En duftlampe ligner det fyrfad, du sætter under en tepotte – men her er tepotten udskiftet med en skål, i hvilken du hælder destilleret vand og tilsætter et par dråber af din yndlings olie. Fordelen ved en duftlampe frem for et duftlys er, at du kan skifte mellem forskellige dufte, alt efter hvilken æterisk olie du vælger at fylde på. Og så er en duftlampe billigere på længere sigt.

Besøger du ofte en svømmehal eller et fitness center, som er forsynet med en sauna, kan du – såfremt etablissementet tillader dette – tilsætte æterisk olie til det vand, som hældes over saunastenene. På den måde kan du blive din egen gusmester. Husk at tjekke med de andre i saunaen, om de tåler varmen og de til tider intense dufte fra æteriske olier.

Du kan finde de bedste æteriske olier fra den danske producent Nardos i den online shop på veracura.dk

{ Comments are closed }

Derfor skal du bruge træpiller til brændeovnen

Derfor skal du bruge træpiller til brændeovnen

Når de kolde vintermåneder nærmer sig, så kan der være et ekstra behov for at varme sin bolig op. En af de måder man kan gøre det på er gennem en brændeovn. Det er en effektivt måde at skabe varme med det samme, og så er det med til at gøre ethvert rum mere hyggeligt, når man kan se, hvordan brændeovnen arbejder. Når man har en brændeovn, så er det også forbundet med arbejde ift. at finde det, man vil fyre op med. Nogle har brænde til rådighed, som de skal bruge. Det kan dog kræve lidt ekstra erfaring, når man skal bruge disse sammen med briketter. Omvendt så findes der også træpiller, som kan være mindst lige så effektive, hvis man skal fyre op i brændeovnen. 

Hvis man er på udkig efter nye træpiller, så er der flere muligheder for at vælge nogle, som er CO2-neutrale. Og det er bestemt en overvejelse værd i en tid, hvor der er ekstra fokus på de konsekvenser, miljøet og naturen oplever, pga. vores forbrugsvaner. Heldigvis er der gode muligheder for at finde CO2-neutrale træpiller, som er lavet af 100 % rent savsmuld, På den måde er du både med til at skåne miljøet samtidig med, at du får en effektiv måde at få gang i brændeovnen. 

Træpiller der derudover nemme at opbevare, da man kan få dem i alt fra 16 kg. pr. sæk og opefter.  Det er derfor også lettere at håndtere end brænde, som skal stables og findes plads til. 

Hvis du ønsker at finde nye træpiller eller du blot ønsker effektivt brænde, som er af høj kvalitet, så findes der træpiller bl.a. hos Hesselager Energi. Her kan du også få mere rådgivning omkring, hvor meget du kan købe ud fra det behov, som du har for at fyre derhjemme. 

{ Comments are closed }

Bevar dit smukke smil med regelmæssige besøg hos din tandlæge

Bevar dit smukke smil med regelmæssige besøg hos din tandlæge

Det er vigtigt at passe sine tandlæge besøg – helst to gange, og mindst én gang på årlig basis. Det får vi at vide, fra vi er helt små – og det er ikke for sjov, når skoletandplejeren fortæller os dette gang på gang. Når de fleste af os vælger at ignorere dette, og springe de årlige eller halvårlige tandlæge besøg over, skyldes det for det meste, at vi ikke kan se nødvendigheden heraf, og derfor ikke gider bruge tid og penge på tandrensning og tandeftersyn.

Så længe tænderne ikke gør ondt, og tandkødet ikke bløder i forbindelse med tandbørstning, kan man nemt forledes til at tro, at den hellige grav er vel forvaret. Her er det dog vigtigt at huske, at et rutine tandlæge besøg i høj grad har en forebyggende effekt. Måske oplever du ikke problemer med dine tænder eller med dit tandkød lige nu. Men det betyder ikke, at der ikke er problemer i anmarch.

Forebyg tandlidelser med regelmæssige tandlæge besøg

Når først det begynder at dunke og smerte i tænder og gummer, eller når tandkødet begynder at bløde og blive betændt, er skaden nemlig som regel sket. Dette betyder, at det er for sent at forebygge lidelsen – og hvad end der er tale om en tandbyld, en betændelses eller inflammations tilstand i tandkødet, eller en rodspids betændelse forårsaget af fremskreden karies (huller forårsaget af syreskader på tænderne), vil tandlægen allerhøjst kunne begrænse skaden.

Under alle omstændigheder vil behandling være langt dyrere samt mere smertefuldt og tidskrævende end forebyggelse. Så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at komme af sted til tandlægen et par gange om året. Og som bonus får du rene, hvide tænder, et sundt tandkød, og en frisk ånde!

Er du bosiddende i eller omkring Hjørring, kan du bestille tid hos din lokale tandlæge på tandbrinck.dk

{ Comments are closed }