Nogle gange kan man synes, at det er lidt synd og skam, at Danmark ikke har store bjerge, kupperede terræn, at man kan komme langt væk fra civilisationen med videre, for vi er godt nok et lille land, og man mener endda, at man ikke længere kan finde et sted i landet, hvor der ingen lyde fra civilisationen er.

Men nogle gange er det bestemt også til vores fordel, at der ikke er så langt mellem selv de mellemstore byer, og man kan tilbagelægge afstanden på selve landet i løbet af et enkelt døgn i bil fra Skagen til Gedser (uden vi regner Færøerne og Grønland med).

Og netop det med at gøre det i bil gør, at man ofte kan få brug for et autoværksted af forskellige årsager, om man er gået i stå, motoren er gået i stykker, eller – Gud forbyde det – at man er kørt galt eller kollideret med andre billister.

Og utroligt nok er man heldigvis aldrig så langt fra sådan et i Danmark, og man skal ikke hen at vente i flere timer, før undsætningen kommer og være bange for, at man fryser ihjel i ens bil – redningen kan hurtigt være fremme hos en.

Måske er det så ikke lige dét autoværksted, man har en aftale med, men det er jo trods alt værd at benytte sig af deres hjælp, hvis uheldet skulle være ude, så et fejeblad kan komme at hente en.

Man man måske med det samme få en lånebil stillet til rådighed, og man kan hurtigt komme videre i teksten, komme hjem, eller måske kan man ligefrem tage med på værkstedet, hvis man ved, at problemet kan løses med det samme.

Så er man hurtigt videre igen på landevejene, fordi man ved, at der altid er et autoværksted i nærheden af en.