Byggeri er i både overført og bogstavelig forstand det, som der er med til at gøre, at vi som samfund rykker os.

Alle har brug for et sted at bo, og man skal også have lagerbygninger, kontorsteder, restauranter, skoler, institutioner generelt, værtshuse og meget, meget mere, selvom tag over hovedet er det mest vigtige.

Derfor har vi hurtigt som mennesker lært at finde et sted, vi kunne kalde hjem. Senere lærte vi at bygge den slags, og med tiden blev vi bedre og bedre til at lave den slags af stærkere materialer og bedre metoder.

Men dengang kunne man mere eller mindre bare bygge, hvad man havde lyst til og hvor. Det kan man ikke nu om dage.

Dog er en ting det med, at man måske støder panden mod muren med at få lov til at bygge nu om dage, men man kan også være kommet halvvejs eller helt i mål med ens byggeri, og så går det i vasken.

Dette byggeri må helt opgives

Man kan nemlig have gjort sig nok så meget forarbejde med entreprenører, byggerådgivere, håndværkere med videre, men der er bare nogle ting, som sker undervejs med tiden, som man ikke kan forudse, og som ingen havde lyst til at opleve.

Et af disse firmaer kan gå konkurs, så man er nødt til at finde nogle andre til at hjælpe en, men ens egen kasse kan også løbe tør for penge, fordi man går over tiden med at bygge det, så man må stoppe tæt på målet.

Måske trækker en sponsor sig, eller man opdager, man alligevel ikke havde indhentet de rette tilladelser til dette byggeri.

Måske bliver reglerne undervejs ændret for byggeplanerne, så man alligevel ikke kan komme i mål, og det er ikke muligt at ændre på de planer.

Endvidere kan man løbe ind i en finanskrise, så det ikke bliver på byggeområdet, at der er midler til at fortsætte.