Måske er du gammel nok til at kunne huske det, eller også har du set det på film fra specielt USA.

Når man besøgte en tankstation, så var det egentlig mere et autoværksted, hvor man kunne få shinet bilen op, fyldt den og tilset af en automekaniker, der måske lige kunne fikse lidt på den, mens man fik sig en forfriskning i caféen ved siden af, eller man bare slappede af.

Siden er tankstationerne jo blevet noget, man nærmest handler ind i, selvom deres udgangspunkt var, at her klarede man service og kunne købe reservedele, og så havde man måske et værksted ude bagved.

Prøv du at besøg en tankstation nu om dage og vente på hjælp. Eller gå ind at spørge efter en specifik reservedel til din bil, og de ansatte bliver helt paf og henviser dig til et værksted.

Disse steder er nemlig blevet separerede fra hinanden.

Nu skal man meget målrettet lede efter et autoværksted, men findes der så også en mekaniker her?

Et autoværksted bør have en mekaniker

Man kan selvfølgelig være uheldig at ramme autoværkstedet den dag, hvor der er lukket, eller mekanikeren lige er ude, og der er ikke andre ansatte, der lige kan hjælpe en.

Men et autoværksted er sådan set kendt for at være et sted, hvor man kan få ordnet ens bil med videre. Ellers er det jo ikke et værksted.

Men man kan godt finde en mekaniker andre steder, hvor de måske er tilknyttet et firma, en bilforhandler, en skrotforhandler, eller måske er de bare selvstændige, hvor de arbejder fra egen garage, eller de kalder det noget andet end et autoværksted.

Derfor kan man også være uheldig at støde ind i den forkerte mekaniker, der ikke kan hjælpe en, hvis man bare tager chancen. Derfor bør man undersøge på forhånd, hvem der kan hjælpe en i det givne tilfælde.