Boligskatten er ikke noget, du kommer udenom som boligejer. Boligskatten dækker primært over to udgiftsposter, som du skal betale til henholdsvis skattestyrelsen og kommunen. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en boligskat er, hvor meget du skal betale i boligskat skat, samt hvad du skal være opmærksom på ved boligskatten.

En boligskat består af ejendomsværdiskat og en ejendomsskat. Det er til forveksling ikke den samme skat, som du betaler to gange. Det er de obligatoriske beskatningsoprævninger der kommer hvert år til alle boligejere. I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvad de dækker over samt, hvordan du udregner hvad du skal betale i skat.

Sådan beregner du ejendomsværdiskatten 

Ejendomsværdiskatten er en fast skat du betaler til Skattestyrelsen. Det er en årlig beskatning der er baseret på værdien af din grund samt de bygninger der er placeret på grunden. Her kan du forvente at du skal betale 1 % af den samlede værdi. Der er naturligvis nogle andre faktorer der kan spille ind for den offentlige ejendomsværdi. Hvis værdien overstiger 3.040.000 kroner, skal du betale 3 %. Det er derfor værd at tage med i dine overvejelser, når du skal investere i en bolig. Du kan altid følge med i, hvad du egentlig betaler i ejendomsværdiskat, da det fremgår på din årsopgørelse. 

Sådan beregner du ejendomsskatten

Ejendomsskat er en beskatning af den grund du ejer til den aktuelle kommune. Det bliver også kaldt for grundskyld. Ejendomsskatten bliver beregnet ud fra værdien af grunden uden bebyggelse. Det er dermed kun for den rene grund. Her opkrævninger de enkelte kommuner en betalt ud fra en fast promille. Denne promille kan være forskellige fra kommune til kommune, hvorfor du bør undersøge det hos den aktuelle kommune. 

Er du nysgerrig på at vide mere? Så kan du med fordel blive klogere på boligskatten ved at læse med her hos https://husblog.dk/forstaa-din-boligskat/.