advertorial

I Danmark er det gratis at få behandling for ens alkohol eller anden form for misbrug forudsat at man er villig til at opgive ens cpr. nr. Cpr. nr. skal udelukkende bruges til at knytte en kommunal betaling til en person. Der vil dog også blive lavet et notat og det er ikke alle der har lyst til at det står skrevet at man har været i behandling. Derfor er det også muligt at forblive anonym, men så skal man selv betale for behandlingen. 

Søger du kun råd og vejledning kan du i første omgang vælge at være anonym. Det er en råd og vejledning, der også omfatter familie og venner. Du kan læse mere om alkohol behandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Behandling omfatter også familien

Selvom fokus selvfølgelig ligger på misbrugeren kigger en behandling også på familien. Mange familiemedlemmer, især børn er ofte påvirket af misbruget og mange børn ender selv med at have et alkoholmisbrug senere. Derfor er det en stor del af behandlingen. Både som skrevet fordi de selv kan have udfordringer, men også fordi de ofte har valgt at bryde forbindelsen med misbrugeren.

At have familiens støtte er en vigtig del af behandlingen og en del af efterværnet går også på at etablere kontakt til familien og evt. gamle venner som ikke selv er omfattet af misbruget. Ofte skal en misbruger bryde med hele sin omgangskreds, som desværre ofte består af ligesindede og det kan blive meget ensomt. Derfor er det vigtigt at der etableres et nyt netværk.

Når en misbruger har færdiggjort sin behandling, er det muligt stadig at være tilknyttet behandlingsstedet. Her kan han eller hun møde op et par gange om ugen. Det er muligt alene for selskabets skyld, det kan også være for at få hjælp til forskellige praktiske ting. F.eks. en ansøgning til kommunen.