Man kan godt finde på et tage på en længere ferie i udlandet, specielt når det er sommer, eller man vil på en vinterferie. Men det er også på det seneste blevet virkelig populært at opleve de danske rækker, om man så tager i sommerhus herhjemme, eller man måske besøger nogle venner langt væk i en periode for at se, hvordan og hvor de bor.

Godt nok er Danmark et lille land, men det byder på stor historie, mange oplever og spændende natur, hvis man lige tør bryde ud af rammerne.

Og ligeledes er det også populært at tage på et kroophold, så man kan spise og overnatte samme sted og få god, autentisk mad.

Den slags er også blevet moderne for unge mennesker.

Hvorfor dog ikke lige opgradere det til et ophold på et gods?

For mange godser kan godt være privatejede og ikke åbne for offentlighedens, mens andre byder på ophold af den traditionelle slags.

Lær mere om godset

Danmark byder på mange forskellige godser, og man kan opleve store, små; meget gamle og relativt nye af slagsen.

Hvis man således er interesseret i historie, så kan man faktisk få en hel dag til at gå med at undersøge alt fra myterne, der som regel omgærder de fleste godser, til at man kan se, hvad det er for en udvikling, dette gods har undergået gennem sin eksistens.

Man vil kunne opleve, hvem der har ejet det gennem tiden, hvad der var af intriger og måske forbindelser til de kongelige.

Men selv hvis den slags ikke siger en så meget, så ligger de fleste godser som regel i naturskønne omgivelser, som man kan gå mange og lange ture i.

Og så kan man altid tage ind til den nærmeste by og opleve det lokalmiljø, som man nu befinder sig i.